Yazı Dizileri

Yapmış olduğum bazı incelemeler tek yazıya sığmayacak, bir yazı dizisi haline gelmesi gerekecek kadar büyük olabiliyor. Bazen de büyük olmasa bile yazı dizisi halinde parça parça yazı yazmamın daha uygun olabileceği eserler inceliyorum. İşte aşağıda da şu ana kadar sitede yazmış olduğum yazı dizilerinin kısa özetleri ve linkleri mevcut. Neden bunları böyle bir arada toplayıp, ”Yazı Dizileri” diye ayrıca sınıflandırdım? Çünkü bahsi geçen çizgi romanlarla alakalı incelemelerimin bir yazı dizisi formatında olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta insanlar atıyorum Injustice – Birinci Yıl incelemesini okuduktan sonra ”Acaba İkinci Yıl’ı da incelemiş bu çocuk?” diye sitede arama yapmak yerine, bunları bir arada görünce ”Aa burada parça parça her Injustice incelemesi yer alıyor. Amma ince düşünceli bu çocuk. Ben en iyisi takibe alayım bu siteyi!” diye düşünebilir. Yani, umarım düşünürler :D

INJUSTICE (DEVAM EDECEK…)

Injustice – Birinci Yıl

Injustice, aynı ismi taşıyan oyunun köken hikayesini anlatan bir çizgi roman serisi. Kısaca Superman yoldan çıkıp bir diktatöre dönüşseydi, neler olurdu? sorusunu yanıtlıyor. Çoğu Justice League karakteri Superman’in tarafında yer alırken, yükselen dikta rejimine karşı duranlar da o ismin liderliğinde toplanıyor: Batman!

Injustice – İkinci Yıl

Superman ve bu rejiminin ikinci yılında karşılarına bir başka zorlu, güçlü ve oldukça kalabalık bir ekip çıkıyor: Green Lantern Corps! Hal Jordan’ın aksine Guardians of the Universe ve diğer Yeşil Fenerler Superman’in destekçisi olmuyor, aksine bu faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini düşünüyor. E, Yeşil Fenerler bu hikayeye dahil olurda Sarı Fenerler geri kalır mı? Tabi ki hayır. Sinestro da kendi birliğini toplayıp Superman’in yanında bu savaşa katılıyor.

BATMAN: BEYAZ ŞÖVALYE (DEVAM EDECEK…)

Batman: Beyaz Şövalye #1

What If? konseptinde ilginç bir konuya sahip olan bu seride Joker iyi adam, Batman kötü adam olsaydı ne olurdu? gibi bir sorunun cevabını arıyoruz. Alfred’in rahatsızlığı yüzünden kontrolden çıkmak üzere olan Batman ve bir şekilde iyileşip, normal bir insana dönen Joker’in mücadelesi farklı bir biçimde devam ediyor!

Batman: Beyaz Şövalye #2

İlk sayısıyla etkileyici bir giriş yaptığımız bu ilginç serinin ikinci sayısında Joker’in yanına ekürisi Harley Quinn de katılıyor. Ve inanır mısınız, o da düzelmiş! Yoksa bu da Joker’le ikisinin kurduğu yeni bir oyun mu? Halkın eski Joker Jack Napier’a olan sempatisi gün geçtikçe artarken, biz de bu bir aldatmaca mı değil mi bunu öğrenmeye çalışıyoruz.

KEBENİN GÖLGESİNDE (DEVAM EDECEK…)

Kebenim Gölgesinde #1

Yerli çizgi romanlar arasında ilgi çekici konusu ve karakterleriyle dikkat çekici olan bir mini seri olan Kebenin Gölgesinde, kısaca ana karakterimiz İlker’in yaşadığı sorunlarla mücadelesini konu alıyor. İlginç karakterler ve merak uyandıran unsurlarla süslenince seri daha da güzelleşiyor.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın